"Апсолутно знање није дато човеку"

27.09.2021.



У Библиотеци у Kостолцу, Огранку Народне библиотеке "Илија М. Петровић" Пожаревац, у петак 24. септембра, са почетком у 18 часова, одржано је предавање на тему: "Апсолутно знање није дато човеку". Ученици трећег разреда (Е32) и четвртог разреда (М41) наше школе присуствовали су овом предавању у пратњи професора Владимира Јегера и професорке Лидије Поповић.

"Слоган "знање је моћ" који је пре четири века прокламовао утицајни енглески мислилац Френсис Бејкон обележава наше доба, читаву модерну цивилизацију и лични живот сваког од нас. Државе без нових знања, компаније које не успевају да овладају новим умећем на тржишту и појединци који не уче без икаквих изгледа губе трку у животној утакмици и бивају замењени играчима који владају знањем, ма какво оно било. Знање притом не само да обезбеђује економску, здравствену, војну и културну надмоћ друштвима, оно на личном плану отвара духовне хоризонте за сваког од нас. Знање је у књигама, како у науци, тако у литератури и у модерно доба се брзо увећава."

О границама људске спознаје наши ученици су имали прилику да слушају разговор са теоретским физичаром, новинаром и писцем, запосленим на Институту за физику у Београду - Слободаном Бубњевићем.