Јавни час – МИКРОКОНТРОЛЕРИ

09.02.2022.


Јавни час – МИКРОКОНТРОЛЕРИ

У уторак 8. фебруара 2022. године у 12:45 у конференцијској сали Техничке школе са домом ученика "Никола Тесла" у Костолцу одржан је Јавни час ученика и наставника са електро смера. Час су извели ученици одељења Е31 образовног профила електротехничар процесног управљања и то из предмета Микроконтролери.

Ученици Милош Стевић, Етелка Перић, Алмира Абдуловић, Никола Лазић, Давид Урошевић и Денис Миливојевић приказали су нам како се сналазе у раду са програмским пакетом MPLAB, микроконтролером PIC16F877A и симулацијом у програму Proteus.

Они су нам показали како су урадили своје пројектне задатке са краја првог полугодишта, а који су се односили на управљање радом LED диода, седмосегментних LED дисплеја, LCD дисплеја и осталих периферних компоненти.

Публику су чинили многобројни наставници наше школе, ученици разних образовних профила, директорка Нела Алексић и управа школе. За 45 минута приказане су различити степени постигнућа и резултати вредног рада. Ученике је пратио и пружао подршку предметни наставник Драган Живковић.