ПОСЕТА САЈМУ АУТОМОБИЛА 2019.

04.04.2019.


ПОСЕТА САЈМУ АУТОМОБИЛА 2019.

У духу дугогодишње традиције Техничке школе са домом ученика“Никола Тесла“ из Костолца, организовали смо посету ”54. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ АУТОМОБИЛА и 13. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ МОТОЦИКАЛА“, како бисмо нашим ученицима омогућили да буду у жижи привредних дешавања.

Да је средња стручна школа  права ствар, јер се у њој поред знања стичу и вештине из струке, показује данашњи дан, када су ученици Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца, посетили 54. Међународни салон аутомобила и 13. Међународни сајам мотоцикала у Београду .

У циљу што квалитетније реализације појединих наставних јединица из стручних предмета при стицању квалификација, предметни наставници су са својим ученицима који се школују за будуће: машинске техничаре моторних возила, електротехничаре за електронику на возилима и аутомеханичаре, у петак, 29. марта, 2019. године, са поласком у 9,00 часова, посетили  Салон аутомобила, мотоцикала, резeрвних делова као и специјалних алата.

На Сајму аутомобила је било присутно 410 излагача, међу њима и произвођача и дистрибутера, тако да је ученицима било омогућено упознавање са новим технологијама.

Поред четвороточкаша, у оквиру манифестације „Motopassion“, представљен је широк спектар светских мотобрендова, укључујући бројне премијере и нове моделе: мотоцикала, скутера, електричних бицикала, али и квадова.

Повратак за Костолац уследио је у 14,30 часова, тако да се у Костолац стигло око 16,00 часова.

По реакцијама ученика и наставника, може се закључити да је позитвна енергија била опште присутна, што значи да је посета сајму ове године била успешна. Свакако је важно помена, да је ученицима од стране школе била обезбеђена ужина и освежење.

 

Извештај сачинио вођа пута -

Зоран Стојановић,

наставник машинске групе предмета