КОСТОЛАЦ ВИМИНАЦИЈУМ ПОЛУМАРАТОН "ТРКА ЛЕГИОНАРА

17.09.2019.


КОСТОЛАЦ ВИМИНАЦИЈУМ ПОЛУМАРАТОН

Организатори 3. Костолачког полумаратона били су Центар за културу „Костолац“, „Маратон тим Пожаревац“, „Viminacium Adventure“, Виминацијум Римски град и Легијски логор. Покровитељи овог већ препознатљивог спортско – туристичког догађаја су Град Пожаревац и Градска општина Костолац. А организацију су помогли волонтери –ученици  и наставници наше школе.

ЦИЉ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ЈЕ ПРОМОЦИЈА СПОРТА И ЗДРАВИХ НАВИКА, КАО И ПОДСТИЦАЊЕ ГРАЂАНА, ПОСЕБНО ДЕЦЕ НА СПОРТ И ФИЗИЧКУ АКТИВНОСТ.

Стазама некада моћне римске империје, из Костолца  кренуло je 388 тркача, који су се окупили из читаве Србије. Старт све три трке био је испред Спортске хале у Костолцу, док је финиш „Трке легионара“ био у Археолошком парку „Виминацијум“.

Ова манифестација је једна од највећих у историји нашег града, са скоро 400 пријављених тркача и више стотина навијача дуж трасе полумаратона. Било је  учесника из целе Србије: Београда, Кучева, Краљева, Смедеревске Паланке, Прокупља, Бора, Параћина, Зрењанина, Панчева, Бечеја, Инђије, али и из других земаља што значи да је полумаратон међународног карактера.

Костолачки полумаратон уписан је на тркачкој мапи Европе, тачније Међународна асоцијација Атлетског савеза Србије потврдила је прецизност стазе „Трке легионара“.

Традиционално као и наредних година наша школа је дала велики допринос у организацији и реализацији  полумаратона  са циљем да  покажемо снагу, издржљивост, брзину и предност здравог начина живота и спорта.

Велики број волонтера ученика наше школе , које су организовали наставници , учествовали су  у спровођењу свих потребних активности и тако дали велики допринос успеху целе манифестације, која је протекла на завидном нивоу. Као и раније ни ове године није изостављен кулинарски специјалитет нашег кувара као и одлична организација ручка за све учеснике трке, зашта су заслужни сви запослени у кухињи нашег дома.

Ова атрактивна спортска манифестација  ће бити најатрактивнија стаза за трчање у Србији и окупљаће све већи број тркача, како би целој Србији показали потенцијале и лепоте нашег града .

Поносни смо што учесници овакве манифестације значајне за наш град , и на тај начин.