Заштита младих од болести зависности

27.09.2019.


Заштита младих од болести зависности

У циљу успешне сарадње за унапређење здравља младе популације Саветовалиште за младе - Дом здравља Пожаревац и ове школске године одржаће предавања и интерактивне радионице за наше ученике наше школе.

Прво предавање „ Заштита младих од болести зависности „ одржано је у четвртак, 26.09.2019. године у 13 часова у конференцијској сали наше школе за ученике трећег и четвртог разреда и Дома ученика. Предавању су присуствовали помоћник директора, педагог, психолог,организатор практичне наставе, васпитачи из Дома ученика и професори.

Предавање ће одржала др Јасмина Медурић, психијатар, иначе нама драга докторка, која на лак и приступачан начин саветује, едукује и дочарава разне ситуације које јој се дешавају приликом рада са пацијентима.

„Психоактивне супстанце су све супстанце које мењају свест, однос према телу, опажање, расположење, мишљење и понашање. Уколико почнеш да користиш психоактивне супстанце било да се ради о дувану, алкохолу, таблетама или илегалним дрогама, у ризику си да постанеш зависник.

Због употребе дроге многи млади људи у свету а и код нас, морали су да напусте дом. Неки од њих су морали да напусте школу, посао, драге људе, а неки су завршили у болници или затвору. Много младих је умрло од последица коришћења дрога!“

 

Мирјана Дендић, библиотекар