Европски Дан језика

27.09.2019.


Европски Дан језика

На иницијативу Савета Европе Европски Дан језика се, у сарадњи са Европском комисијом, обележава 26.септембра сваке године још од 2001.године.

Савет Европе и Европска Унија успеле су да укључе милионе људи из 45 држава учесница. Активности организоване тим поводом прославиле су језичку разноликост у Европи и промовисале учење језика.

Наша школа се прикључила обележавању овог датума. Актив енглеског језика( Биљана Рупар, Ана Здравковић и  Ивана Перић) је у сарадњи са  школском библиотеком окупио ученике одељења Р11 и М22 у школској библиотеци.

Ученици су читали кратке приче на енглеском језику, учествовали у анкети тако што су поделили своја искуства везана за познавање страног језика. На крају часа ученици су показали своје знање из више страних језика (енглеског, француског, италијанског, немачког и грчког) тако што су изговарали фразе које знају на тим језицима.

Угледном часу су присуствовале помоћник директора Ирена Ајдачић, школски педагог Зорица Спасић и школски библиотекар Мирјана Дендић.

 

Ивана Перић, професор енглеског језика