Презентација програма Фондације Темпус – Еразмус +могућност за мобилност студената и младих (Тим за професионалну оријентацију)

26.03.2018.


Презентација програма Фондације Темпус – Еразмус +могућност за мобилност студената и младих (Тим за професионалну оријентацију)

У петак, 23.03.2018. године у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу, одржана је презентација програма Фондације Темпус – Еразмус + за ученике, студенте и младе од 15 до 30 година.

Еразмус+ је највећи програм Европске уније из области: образовања, младих и спорта. Циљ презентације, коју је држала Софија Петровић, предавач Фондације Темпус, био је информисање и разговор о могућностима за учешће у Еразмус+ стипендираним студентским разменама на свим нивоима студија, као и целокупним мастер студијама, у 33 европске земље. Присутни су обавештени и о могућностима за мобилност младих до 30 година, без обзира да ли студирају или не, у виду омладинских размена (до 20 дана) и волонтирања у иностранству. Такође, описан је и Средњоевропски програм универзитетске размене (CEEPUS).

Представљена је Национална база образовних могућности и стипендија (Obrazovanje.rs), где ученици могу пронаћи све акредитоване високошколске установе у Србији и акредитоване студијске програме на свим нивоима студија. На самом крају, представљен је и Europass CV – европска форма обрасца биографије помоћу ког се јасно и прегледно могу представити личне квалификације, знања, вештине и искуства. Презентацији су присутвовали и ученици завршних разреда наше школе, Радмила Марјановић, психолог и Мирјана Дендић, библиотекар, што представља једну од активности Тима за професионалну оријентацију.


Радмила Марјановић, психолог