Дан безбедног интернета

09.02.2021.


Дан безбедног интернета

Дан безбедног интернета (Safer Internet Day, DBI) одвија се у организацији мреже Insafe (www.saferinternet.org) сваког другог уторка у фебруару месецу да би се промовисало безбедно и одговорније коришћење онлајн технологије и мобилног интернета, нарочито међу младима и децом у читавом свету. Сваке године организује се на стотине јавних догађаја да би се подизала свест људи о проблемима у вези са безбедним коришћењем интернета.

Циљ обележавања овог дана је да се подигне свест код младих које све опасности вребају на интернету, како да се понашаају  као и како могу да се заштите.

Ове године смо се определили за две теме :

Због тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи са Covid-19 ове године смо овај дан обележили онлајн. Ученици одељења Е42 направили су две презентације које су прослеђене свим ученицима преко друштвених мрежа. Такође прослеђена су и два краћа филма са yutyube на исту тему.

https://www.youtube.com/watch?v=ixhx7ZofEyQ  - материјал преузет од Министарства трговине, туризма и телекомуникација

https://www.youtube.com/watch?v=R1toIqdmX_A&feature=emb_logo – материјал преузет од Центра за истраживачко новинарство Србије CINS

Ученици који су припремили презентације су: Глођевић Милица, Миленковић Невана, Павловић Анастасија, Ивковић Александар и Стојановић Константин а филмове за ову прилику  је пронашао и изабрао Миладиновић Ненад.

На припреми тема и избору матерјала са ученицима је радила професорка Миленковић Габријела.