Почетак реализације вебинара ,, Како да заштите своје дете у онлајн свету''

02.03.2021.


Почетак реализације вебинара ,, Како да заштите своје дете у онлајн свету''

Стручни сарадници наше школе, Зорица Спасић, Мирјана Дендић и Милица Пејчић Михајловић препознали су важност заштите деце на интернету  и родитељи на Савету родитеља подржали су ову идеју.

 Поводом Дана безбедног интернета који се обележава у целом свету 9. фебруара, Национални контакт центар Министарства трговине, туризма и телекомуникација, започиње серију вебинара – онлајн предавања за родитеље „Како да заштите своје дете у онлајн свету“.

Позивамо родитеље и старатеље  малолетне деце да присуствују вебинарима који ће им пружити информације и савете о механизмима заштите деце на интернету, као и о различитим онлајн ризицима приликом коришћења информационо комуникационих технологија.

Током пандемијске кризе посебно су угрожени најмлађи корисници нових технологија, будући да су сада знатно више усмерени на онлајн окружење. Отуда је неопходно и да родитељи повећају надзор над  дигиталним активностима своје деце, посебно на друштвеним мрежама, на којима су деца највише изложена злоупотребама и узнемиравању.

Циљ вебинара је отклањање несигурности код родитеља у погледу степена њихових дигиталних вештина, као и превазилажење дигиталног генерацијског јаза. Ми као стручни сарадници прослеђујемо  линк за приступ вебинару.  https://pametnoibezbedno.gov.rs/vest/1537 .