Трка за лечење малог Гаврила

05.04.2021.


Трка за лечење малог Гаврила

Општина Велико Градиште, Спортски савез и  чланови атлетског клуба ,,ВГСK-а’’ из Великог Градишта укључили се у хуманитарну акцију ''Kупи километре - Донирај - Подели''  за прикупљане новчаних средстава од 2,5 милиона евра  за лечење малог  Гаврила Ђурђевића из Kрагујевца који  болује од тешке, али излечиве болести – спиналне мишићне атрофије.

Четири хуманитараца тркача из АК ВГСК стартовали су из Великог  Градишта путем Kостолца, Пожаревца, Петровца на Млави, Kучева и Голупца и поново се вратили на циљ  у недељу у Велико Градиште, у трци од 36 сати на којој су прошли 207 километара.

Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца се придружила овој хуманитарној акцији,  тако што је дочекала учеснике трке и припремила пециво за све учеснике.

На конференцији за штампу у Великом Градишту,  директор наше школе др Горан Несторовић речима „ Ваше мало, некоме ће значити много!“ позвао је све људе добре воље да се придруже овој акцији слањем поруке 973 на 3030 за лечење малог Гаврила.

 

Мирјана Дендић, стручни сарадник