ТЕХНИЧКА ШКОЛА У КОСТОЛЦУ УПИСУЈЕ 240 ЂАКА

06.05.2021.


ТЕХНИЧКА ШКОЛА У КОСТОЛЦУ УПИСУЈЕ 240 ЂАКА

Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу,​у школску 2021/2022. уписаће 240 ученика, распоређених у 8 одељења, рекао је у јутарњем програму “Недремање” др Горан Несторовић директор Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије објавило је табеларни приказ Конкурса за упис ученика у први разред средње школе за школску 2021/22. годину. Према овом конкурсу Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу има 240 слободних места, осам одељења и десет образовних профила.

У овој школи спроводи ​се четворогодишње школовање на шест смерова и то електротехничар ​енергетике, електротехничар рачунара, електротехничар процесног управљања, рударски техничар, машински техничар за компјутерско ​управљање CNC машина и техничар машинске енергетике.

Трогодишње ​школовање одвија се на смеровима електромонтер мреже и постројења и електричар као и механичар моторних возила и бравар заваривач.

Оно што се посебно истиче у овој школској години, за разлику од претходне, по речима директора Несторовића, јесте да сада имају опет одељења по дуалном систему образовања и то у сарадњи са Електропривредном Србије, са огранком ТЕКО Костолац.

"Уписујте технику, овој држави су техничка занимања потребна, а Техничка школа у Костолцу ће се потрудити да ученицима да максимум у напредовању, умећима и вештинама", поручио је директор Несторовић будућим ученицима.

Преузето са hitradio.rs