Промоција првог броја часописа "Глас младих"

17.05.2021.


Промоција првог броја часописа

У четвртак, 13.маја 2021. године у 19 часова у Цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу одржана је промоција првог броја часописа "Глас младих".

Часопис је проистекао из пројекта "Први кораци у новинарству" који је под покровитељством Градске општине Костолац током текуће године реализовао "Психолошки центар Костолац" и био је руковођен потребом да допринесе квалитетном животу младих Костолца.

Припремајући часопис, млади новинари показали су висок ниво зрелости, одговорности, умешности, креативности и истрајности, а такође и велику љубав према нашем граду. Све рубрике часописа "Глас младих" посвећени су Костолцу - његовим установама, знаменитостима, житељима, историји, важним културним, спортским и другим манифестацијама и намењене су не само млађим, већ и старијим читаоцима које занима како наш град изгледа из перспективе младих.

Уредник часописа: Оливера Хајровић, психолог, руководилац "Психолошког центра Костолац".

Аутори и водитељи радионица били су професори српског језика и књижевности - Магдалена Реџовић, Гордана Славковић, Надежда Вулић, новинар и водитељ Радио "Стила" Сања Ристић.

Ученици Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац добили су уверења о завршеној Малој школи новинарства: Анђела Ковачевић ( Е22) и  Милица Велковски (Е32). Ученик Ненад Миладиновић (Е42) био је музичка пратња са гитаром на промоцији овог часописа.

Ово је још једна активност и успешна сарадња Локалне самоуправе, Цркве Светог Максима Исповедника и наше школе.