Обележавање Светског дана менталног здравља

11.10.2021.


Обележавање Светског дана менталног здравља

Светски дан менталног здравља се сваке године обележава 10.октобра на иницијативу Светске федерације за ментално здравље и уз подршку Светске здравствене организације, а у партнерству са министарствима здравља и организацијама цивилног друштва широм света.

Ове године обележавање Светског дана менталног здравља, уз слоган: „Брига о менталном здрављу: нека то постане стварност за све“ пружиће могућност да сви ми учинимо нешто конкретно како би очували ментално здравље током пандемије.

И ове године ученици Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу заједно са васпитачем Марином Голубовић и библиотекаром Мирјаном Дендић учествовали су у обележавању овог дана. Направљена је изложба радова која је постављена у холу наше школе.

Ученици који су учествовали у креирању изложбе су: Живковић Малиша Е42, Ђорђевић Катарина Е32, Павловић Анђела Е22 и Радомировић Лука Е32.

Поред изложбе, васпитач Марина Голубовић по струци дипломирани психолог одржала је у конференцијској сали школе предавање за колеге на тему „Има снаге у теби да помогнеш самоме себи“.

Захваљујемо се ученицима, наставницима и свим радницима школе на сарадњи.