Државно школско првенство у рукомету

22.05.2023.


Државно школско првенство у рукомету

Државно школско првенство у рукомету за ученике средњих школа одржано је 17-18. маја у Великом Градишту и Сребрном језеру. На завршни турнир пласирало се осам најбољих екипа у Србији. Одлуком жреба, ТШДУ „Никола Тесла“ била је у групи Б, коју су чиниле још три екипе, Економско-трговинска школа из Врања, Гимназија "9. мај" из Ниша и Техничка школа "Милета Николић" из Аранђеловца. Групу А чиниле су школе из Кикинде, Зубин Потока и две из Београда. Група А играла је утакмице у Спорткој хали на Сребрном језеру док је група Б играла у Спортској хали у Великом Градишту.

Првог дана такмичења, у првом колу групе Б, наша школа, играла је против екипе Економско-трговинске школе из Врања и поред вођства од три гола испустили смо прилику да победимо те је резултат на крају гласио 22:22. Истог дана, у другом колу, победили смо екипу Гимназије "9. мај" из Ниша резултатом 16:14. 

Другог дана, у трећем колу, играли смо против екипе Техничке школе из Аранђеловца. Изгубили смо резултатом 25:21 и заузели друго место у групи Б.

Утакмица за треће место одиграна је у Спортској хали на Сребрном језеру, противник нам је била екипа Гимназије "Патријах Павле" из Београда, којој смо ипак морали да честитамо на победи, па смо тако заузели 4. место у Србији, што је ипак веома добар успех, обзиром да су нашу екипу чинили углавном ученици првог, другог и трећег разреда. У финалној утакмици екипа Спортске гимназије из Београда савладала је екипу Економско-трговинске школе из Врања.

Ученици који су зазели четврто место у Србији и на најбољи начин представљали нашу школу су: Јовановић Вук М11, Костић Стефан Е22, Илић Немања Е22, Гајић Петар Е22, Дедић Стефан Е22, Дамњановић Огњен Е22, Ђорђевић Страхиња Р21, Величковић Василије Е21, Младенов Алекса М22, Спасић Младен М22, Дончић Никола М41 и Мурина Армандо М42.

Ученике је водио профeсор физичког васпитања Марко Сузић.