Радионица о менталном здрављу младих

26.02.2022.


Радионица о менталном здрављу младих

У четвртак, 24.02.2022. године у 13 часова, у Народној библиотеци "Илија М. Петровић" Пожаревац одржана је радионица на тему „Нема здравља без менталног здравља“ у организацији Удружења младих Urban Stream из Пожаревца. Трибини су присуствовали ученици Техничке школе из Костолца са Мирјаном Дендић, школским библиотекаром ( Ивановић Ивона Е22, Павловић Анђела Е22, Микић Илија Е42, Велковски Милица Е42, Јанковић Анђелија Е42, Пајић Ђорђе Е33, Соколовић Кристијан Е33, Нацић Душан Е33 и Мурина Нагип Е33).

Психолози Весна Гардашевић и Владан Бошковић су одговарали на бројна питања која су постављали ученици и давали мишљења и савете о значајним темама која се тичу развоја младих као што су како изградити однос са родитељима, како се одупрети притиску вршњака, како савладати изазове које је донела пандемија, о дилемама везаним за вакцинацију и предностима и манама он лајн учења.

Са ове трибине ученици наше школе су изашли оснажени, мотивисани и са утиском да могу да се обрате психолозима Весни Гардашевић и Владану Бошковићу са неким својим проблемом или недоумицом, да ће добити подршку , одговор на питање које их мучи и предлог за решавање проблема.