Правилна исхрана чува твоје здравље

17.10.2023.


Правилна исхрана чува твоје здравље

Поводом Светског дана здраве хране, под слоганом „Правилна исхрана чува твоје здравље”, библиотечка секција је поставила изложбу у холу школе са циљем подстицања значаја правилне исхране за здравље. У припреми и поставци изложбе учествовали су: Анђела Павловић Е42, Страхиња Цимеша Е22, Милош Перић , Петар Новаковић и Елмедина Дураковић М13. Техничка подршка нам је била Ивана Динић, наставник машинске групе предмета.   За Дан здраве хране у школској радионици Лидија Поповић, наставник машинске групе предмета је са Вањом Пешевим, помоћним наставником машинске групе предмета и ученицима припремила изложбу радова израђених у нашој радионици на CNC машинама.

У свим овим активностима учествовали су чланови Тима за развој међупредметних компетенција и предузетништва, на челу са Аном Здравковић, наставником енглеског језика која је ове школске године руководилац тима. Биљана Рупар, наставник енглеског језика је са својим ученицима члановима секције поставила изложбу о здравој исхрани на енглеском језику, а Мерима Ристић, наставник биологије је припремила изложбу са члановима еколошке секције.

Велики допринос обележавању овог значајног догађаја дала је наша кухиња и сви запослени у њој, која је припремила воће, здраво слано и слатко послужење за ученике и наставнике.

 

Мирјана Дендић, стручни сарадник- библиотекар