Бронзани момци из Костолца: Како су млади спортисти освојили треће место у футсалу

05.12.2023.


Бронзани момци из Костолца: Како су млади спортисти освојили треће место у футсалу

Екипа футсалера Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ из Kостолца недавно је на Светском школском првенству освојила треће место и у своју школу донела бронзану медаљу.

Захваљујући бронзаној медаљи, ови млади момци су име своје школе и општине уписали у историју првенства у футсалу, а екипа Боом93 посетила их је и разговарала о утисцима са такмичења и значају који ова медаља има за њих и ову образовну установу.

Тренер екипе, професор физичког васпитања Марко Сузић који је својим радом и вером у ове младе момке заједно са њима изборио треће место наводи да медаља представља огромну сатисфакцију.

„Сама чињеница да смо освојили треће место, дошли из малог града Kостолца који има 12.000 становника и такмичили се са Бразилом, Белгијом, Хрватском, Украјином, представља велику сатисфакцију. Мислим да ће овај успех тешко било ко да понови“, навео је тренер.

У одређеним сегментима такмичењу било је тешко, а на крају се испоставило да је најлакша утакмица била прва која је одиграна против Републике Српске, резултатом 7:3, док су све остале утакмице биле стресне, пре свега због резултата који су се кретали око гола разлике.

„Цела група момака се одлично слаже, тако да је то нешто што је по мом мишљењу пресудило да остане здрава атмосфера и да се у најтежим тренуцима подигнемо и постигнемо добар резултат“.

Екипа је на такмичењу имала огромну подршку, јер је организован одлазак запослених и ученика како би навијали за њих, а професор додаје да је атмосфера била невероватна када су момци схватили да су победили екипу Бразила за треће место.

 

boom93.rs