Извештај са XXVII РЕГИОНАЛНОГ ТАКМИЧЕЊА МАШИНСКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – РЕГИОН ИСТОК за трогодишње образовне профиле: АУТОМЕХАНИЧАР и БРАВАР

16.04.2019.


Извештај са XXVII РЕГИОНАЛНОГ ТАКМИЧЕЊА МАШИНСКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – РЕГИОН ИСТОК за трогодишње образовне профиле: АУТОМЕХАНИЧАР и  БРАВАР

У петак, 12. априла, 2019. године у ПРВОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ЈАГОДИНА, одржано је XXVII РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ МАШИНСКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – РЕГИОН ИСТОК за трогодишње образовне профиле: аутомеханичар и бравар.

Техничку школу са домом ученика “Никола Тесла” из  Костолца, у организацији директора школе др Горана Несторовића и организатора практичне наставе Снежане Пантић,  представљали су следећи ученици:

у категорији: БРАВАР: ВИКТОР ИВОШЕВИЋ, М43 – техничар машинске енергетике и  ПЕТАР ВОЈИСАВЉЕВИЋ, М33 – техничар машинске енергетике. Именованим ученицима ментори су: за теоријски део – мр Лидија Поповић, наставник машинске групе предмета, а за практични део - Стојанча Петковић, наставник практичне наставе

у категорији: АУТОМЕХАНИЧАР: МИЛОШ МИЛЕНКОВИЋ, М42 – машински техничар моторних возила и СТЕФАН ДРАГАШЕВИЋ, М32 – машински техничар моторних возила. Именованим ученицима ментори су: за теоријски део – Гордана Петковић, наставник машинске групе предмета, а за практични део – Драшко Степановић, наставник практичне наставе.

На Републичко такмичење пласирали су се сви наши ученици, односно: ПЕТАР ВОЈИСАВЉЕВИЋ:, који је освојио ТРЕЋЕ место са 193,17 бодова, ВИКТОР ИВОШЕВИЋ који  је освојио ЧЕТВРТО место са 187,07 бодова у категорији: БРАВАР,  МИЛОШ МИЛЕНКОВИЋ, који је  освојио ТРЕЋЕ место са 184,5 бодова и СТЕФАН ДРАГАШЕВИЋ који је освојио  четврто место са 183,7 бодова у категорији: АУТОМЕХАНИЧАР.

У укупном пласману према постигнутим резултатима Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац припало је ПРВО место у категоријама: БРАВАР  и АУТОМЕХАНИЧАР.

Републичко такмичење,  одржаће се 10. и 11. маја у Новом Саду.

Похваљују се сви ученици - такмичари, као и њихови наставници – ментори, на одличним резултатима.

 

Снежана Пантић,

организатор практичне наставе