Окружно такмичење из историје за средње школе

16.04.2024.


Окружно такмичење из историје за средње школе

Окружно такмичење из историје за средње школе, одржано је 14. априла 2024. године, у Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу у организацији Друштва историчара Србије „Стојан Новаковић“ и Министарства просвете. Школе које су учествовале на окружном такмичењу из историје су : Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац, Пожаревачка гимназија, Средња школа "Милоје Васић" Велико Градиште, Средња школа "Младост" Петровац на Млави, Медицинска школа, ШОСМО Стеван Мокрањац, Политехничка школа, Економска-трговинска школа и Средња стручна школа Кучево.

 Пријављено је било 28 ученика, такмичењу је приступило 26 ученика првог, другог, трећег и четвртог  разреда. За прегледање тестова формиране су две комисије које су чиниле 6 професора историје. Такмичење је протекло у најбољем реду. За Републички ниво такмичења пласирало  се 14 ученика и то: из Медицинске школе 3 ученика,  из Средње стручне школе Кучево 2 ученика, из ТШДУ “Никола Тесла“ Костолац 1 ученик, из Политехничке школе 1 ученик, из Економско трговинске школе 1 ученик, из Пожаревачке гимназије 4 ученика и из Средње школе „Младост“ Петровац на Млави 2 ученика.

Техничку школу са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца, у категорији средње стручне школе представљало је три ученика: Ленка Ђоговић (Е12), Лазар Антић (Е12) и Милош Антић (Р21). Ученик Милош Антић постигао је треће место и пласман на Републичко такмичење. Ученике наше школе је спремао наставник историје Зоран Пешић.

Свим ученицима честитамо на успеху и похваљујемо их за труд и залагање.