"Kаријерно вођење и саветовање младих из рањивих група"

01.11.2019.У оквиру спровођења Пројекта "Kаријерно вођење и саветовање младих из рањивих група" у Пожаревцу је од 29. до 31. октобра  у просторијама Социорехабилитационог клуба за младе Града Пожаревца, ул. Вељка Дугошевића 28.  реализован тренинг за стручњаке који долазе из установа, институција и удружења која су релевантна за ову тематику.

 Представници Тима за каријерно вођење и саветовање ученика ТШДУ "Никола Тесла" Костолац Зорица Спасић, Драган Живковић и Мирјана Дендић узели су учешће у обуци.

Тренинг је имао намену да ојача капацитете професионалаца који су директно укључени у рад са младима по питању каријерног вођења и саветовања, успостави основе за формирање локалне мреже за одрживи програм уз обезбеђење процедура и функционалних стандарда за спровођење програма стручњака у области каријерног вођења и саветовања. На крају обуке чланови тима су добили сертификате којим се потврђује да су успешно завршили обуку " Kаријерно вођење и саветовање младих из рањивих група".

Пројекат је финансиран од стране Европске уније у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО (Канцеларија Уједињених Нација за пројектне услуге), @Euproprogram.

                                               

Мирјана Дендић, библиотекар