Филмски фестивал ,,Дани Сретена Аџића'' - Јагодина

04.12.2019.


Филмски фестивал ,,Дани Сретена Аџића'' - Јагодина

Четврти Филмски фестивал ,,Дани Сретена Аџића'', одржан је од 29.11.2019.  до 01.12.2019.године у трајању од три дана у Дому ученика средњих школа, Јагодина. Замисао је била да ученици сниме краткометражни филм, који је везан за живот у дому у коме се налазе. Учешће на фестивалу  је узело  24 домa  из Србије. Домови ученика из Прокупља, Ужица, Врања, Босилеграда, Београда, Лесковца, Краљева, Kрагујевца, Костолца, Јагодине...

Наш дом представио се други дан фестивала, 30.11.2019 године  са филмом ,, Замена''. Ученици, Техничке школе са домом ученика ,, Никола Тесла'' Костолац ,  који су учествовали у креирању краткометражног филма и посетили Јагодину су :

  • Илић Дамјан (Е42)
  • Миладиновић Ненад ( Е32)
  • Лазић Павле ( Е41)

Ученици су били у пратњи васпитача Милице Пејчић Михајловић и професора Марка Ђорђевића.

Остали ученици који су учествовали и дали допринос филму су:

  • Станковић Ромарио ( Е42)
  • Јаношевић Давид ( Е42)
  • Радовановић Марко ( Е42).

Дом ученика средњих школа, Јагодина,  другог дана фестивала, организовао је за све  ученике и њихове васпитаче у преподневним сатима, обилазак града,  посету  Музеја воштаних фигура, Музеја наивне и маргиналне уметности, Цркве Светог Петра и Павла, и тржног центра Vivo. Захваљујемо се организаторима Филмског фестивала, њиховим васпитачима на добродошлици и лепом дружењу као и нашој школи која је препознала таленте наших ученика и том приликом подржала ученике .

 

Милица Пејчић Михајловић