Промоција часописа "Глас младих"

15.06.2021.


Промоција часописа

У Техничкој школи у Костолцу, дана 14.јуна 2021 године одржана је промоција првог броја часописа „Глас младих“

Часопис  чији су потписници млади Костолца  резултат је  пројекта „ Први кораци у новинарству „ који је током прошле године реализовао „Психолошки центар“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Под руководством Надежде Вулић, професорке српског језика и књижевности и едукатора у пројекту „ Први кораци у новинарству „ млади новинари -  чланови редакције организовали су и реализовали промоцију свог часописа.

Водитељ програма била је Марија Јовановић. Своје текстове о нашем граду и активностима којима се радо баве у слободно време,  као и размишљања о љубави, другарству, стваралаштву, толеранцији међу људима, са нама су данас поделили  Петра Марковић,  Ђурађ Благојевић,  Дуња Вулић, Магдалена Максимовић  и Милица Велковски.

Било је задовољство гледати наше младе, талентоване новинаре са колико  лепоте, лакоће, осећајности  и памети, ентузијазма и посвећености представљају и суграђанима дарују плодове свог вишемесечног труда. 

Њихова опажања и размишљања сведоче не само жељу за развојем и сазнањем, откривањем себе и света који их окружује већ и тежњу ка  померању граница и другачијим, квалитетнијим облицима живота. На одраслима је да добро саслушају, разумеју и подрже тежње ових младих људи којима би билa унапређена не само њихова  свакодневница , већ  и стварност свих нас.

 

Оливера Хајровић