БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ- Милан Митић 1 у 10 милиона

02.12.2021.


БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ- Милан Митић 1 у 10 милиона

У четвртак, 2.12. 2021. године у конференцијској сали Техничке школе са домом ученика "Никола Тесла" у Костолцу одржано је предавање на тему безбедности младих у саобраћају. Предавању су присуствовали ученици одељења М22, Е43 и Е23 са својим професорима (Биљана Рупар, Бојан Стојановић, Габријела Миленковић, Сашка Максић и Драган Живковић. Предавању је присуствовала Зорица Спасић, школски педагог. Координатор предавања је Мирјана Дендић, стручни сарадник.

У сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају, Milan Mitic 1 u 10 miliona одржао је предавање, поделио са ученицима своје животно искуство и кроз свој лични пример и кроз приказан документарни филм дочарао различите безбедносне изазове, ризике и начине суочавања са њима.

Он се обратио речима " Из дана у дан видимо, чујемо или пак доживимо некакву саобраћајну незгоду. Ја хоћу и желим да млади то мало другачије схвате, не оно као десило се, опоравићу се и идемо даље већ да схвате колико то може опасно бити, да у неким ситуацијама опоравка нема. Моје предавање примењујем својом појавом где се лично ја појавим, а много тежак удес мотором сам доживео 2010.године, да уствари омладина види како се заврши када се бахатиш над возилом и користиш алкохол, па ту опоравка баш и нема, а исто тако да знају родитељи који купују незрелој деци јаке, брзе машине... Да буду спремни на могуће проблеме уколико им се деца бахате над возилом. Уколико осетите потребу да ће неким млађим, новијим генерацијама то значити само ме позовите и ето мене где је то потребно!!!!"