Трибина "Школовање са елементима дуалног образовања"

07.06.2018.


Трибина

У среду, 6.06.2018. године у 12 часова, у Дому културе у Брадарцу Техничка школа са домом ученика " Никола Тесла" -Костолац представила је ШКОЛОВАЊЕ СА ЕЛЕМЕНТИМА ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА и остале образовне профиле. Трибини су присуствовали: представница Регионалне привредне коморе Јасна Јовановић, социјални партнери власник сервиса Ауто - Жоли" Драган Трнавац, власник сервиса "Drive Glass" Слађан Савић, као и власник ауто сервиса "Драшко сервис" Драшко Николић. Презентација је организована за све школе са територије града Пожаревца.

Трибини су присуствовали поред представника локалне самоуправе и директор Основне школе "Божидар Димитријевић Kозица" из Брадарца ,Томица Стојановић, који је као домаћин поздравио све госте и захвалио се ученицима и родитељима који су били присутни на овој трибини. Представница Регионалне привредне коморе Јасна Јовановић је истакла да је задатак Привредне коморе Србије да препознаје и спаја успешне привреднике са свим општинама у Србији ради развитка привреде и образовања.Подршка овој промоцији је и пројекат немачке развојне сарадње „Реформа средњег стручног образовања у Србији",  који финансира Влада Савезне републике Немачке а спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ. 

Директор Техничке школе са домом ученика "Никола Тесла" из Kостолца, др Горан Несторовић је водио ову трибину. Он је  је нагласио да је ова школа већ годинама једна од најуспешнијих у региону и наставља да прати трендове у образовању, па је и увођење нових образовних профила за потребе тржишта веома важно у реформи школства и корак напред ка   дуалном образовању.

Један од социјалних партнера који има потребу за запошљавњем овог образовног профила је "Ауто  Жоли". Власник овог ауто сервиса Драган Трнавац се обратио ученицима и нагласио да посла има и да са задовољством позива ученике да постану део њиховог тима.