10. Децембар - Међународни дан људских права

12.12.2023.


10. Децембар - Међународни дан људских права

Данас 11.12.2023. године у нашој школи обележен је Међународни дан људских права. Чланови Ученичког парламента и чланови секције за грађанско васпитање су приказали ученици наше школе ППТ о људским правима, а затим смо на часу одгледали видео “ЖИВА БИБЛИОТЕКА”, који има са за циљ да смањи утицај негативних стереотипа и предрасуда као кључних узрочника дискриминације у друштву, “Не цени књигу по корицама - Жива библиотека у Србији” представља иновативну методологију за промовисање људских права, равноправности борбу против расизма и ксенофобије.

Следећи ученици су заједно са наставником грађанског васпитања реализовали овај час:Страхиња Цимеша Е22, Александра Станојевић М21, Николија Гајић М31, Сташа Цакић М31, Вукосава Ивановић М31, Анастасија Николић Р11, Анђела Миловановић Р11.

Овај датум је ове године обележен широм света под слоганом “За бржи опоравак - Иступи за људска права”. Обележавање овог датума је установљено 1950. године на генералној скупштини Уједињених нација, са циљем скретање пажње света на претходно потисану Универзалну декларацију о људским правима.

Јасмина Пешић, наставник географије и грађанског васпитања